Gezocht: Vrijwilliger voor het project Mix en Match!

Taakomschrijving

‘Mix & Match’ is een project van Werkbureau Pegode vzw in samenwerking met Servicepunt Vrijwilligers van de Stad Antwerpen.

In dit project ondersteunen we mensen die niet vanzelf hun weg vinden in het vrijwilligerswerk. Dit kunnen mensen zijn die vanuit hun leefwereld niet vertrouwd zijn met vrijwilligerswerk, mensen die psychosociale moeilijkheden ondervinden of door fysieke belemmeringen het gevoel hebben dat vrijwilligerswerk niets voor hen is. Kortom, mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om als vrijwilliger aan de slag te gaan. We matchen deze mensen aan een vrijwilliger die al actief is in een organisatie. Hij of zij maakt de nieuwe vrijwilliger wegwijs in de organisatie en voert het vrijwilligerswerk in duo uit.

Als vrijwillige Mix & Match-coach volg jij 1 of meerdere duo's op. Je vormt een vertrouwensband met het duo, ondersteunt hun communicatie. Deze ervaringen deel je met de andere coaches.

Waar

De duo's die je opvolgt kunnen op verschillende locaties in grootstad Antwerpen werken. De coachvergaderingen gaan door in het centrum van Antwerpen.

Vaardigheden

Je beschikt over coachende en communicatieve vaardigheden: luisteren, bemiddelen tussen vrijwilligers,… Je hebt een onderzoekende houding: wat werkt wel en wat niet voor dit duo. Je kan zelfstandig werken en neemt initiatief. Je bent minstens 18 jaar.

Attitudes

Je wilt je voor minstens 6 maanden engageren als vrijwilliger om 1 of meerdere duo’s te begeleiden. Je staat open voor diversiteit, vertrekt vanuit een krachtgerichte houding. Je wilt bijleren in uitwisseling met andere coaches en hebt inbreng in het project. Je kan je om de 6 weken ('s avonds) vrij maken voor de coachvergadering en kan je flexibel inzetten ter opvolging van je duo('s) min. 1/maand afhankelijk van hun ondersteuningsnood.

Aanbod

Je komt om de zes weken samen met de andere vrijwillige coaches om uit te wisselen en te leren van elkaar. Je wordt ook individueel opgevolgd door de projectmedewerkers. Je bepaald in samenspraak met je duo wanneer en op welke manier je hen opvolgt. De kosten die je maakt vb. telefoon- en vervoerskosten worden terugbetaald.

Interesse?

Neem contact met Zoë Moens - ATLAS, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen

GSM: 0491/37.08.60, E-mail: zoe.moens@stad.antwerpen.be

 

 

enkele verhalen

vind ons

Werkbureau

Hellegat 31

2845 Niel

T 03 450 92 90

M 0476 908 984

E werkbureau@pegode.be

 

Partners:

onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes ivm het Werkbureau?

Submitting Form...

The server encountered an error.

Inschrijving

ontvangen!

© 2015 Werkbureau - by Sobry.com